Orkest

Het Orkest van de Rode Muizen ontstond in het voorjaar 2007 nadat Kris Ryckaert zich ging toeleggen op zijn stiekeme passie, de klassieke muziek. Kris componeerde De Dans van de Rode Muizen en dit weerklonk voor de eerste keer in de Boerenpoort in Melsele. Het werd uitgevoerd door leerlingen en leerkrachten van  de muziekacademie van Beveren. Het stuk was de aanleiding voor de oprichting en de naam van het orkest.

Het Orkest van de Rode Muizen is ondertussen uitgegroeid tot een 30-koppig mini-symfonisch orkest bestaande uit houtblazers, strijkers, kopers, slagwerk, gitaren, keyboards, ritmesectie, klassieke en popzangers. Kortom, een orkest met veel mogelijkheden dus: van pop tot rock tot klassiek, van Stubru tot Klara.

De Rode Muizen voelen zich overal thuis: in kerken, op personeelsfeestjes, culturele centra, openluchtfestivals en zelfs in bibliotheken.

Eén van de hoogtepunten was de samenwerking met het Symfonisch Orkest van Aalst: twee totaal verschillende orkesten samen op één podium. Meer dan 70 muzikanten onder leiding van Kris Ryckaert speelden toen De Dans van de Rode Muizen, Les Voix dans la tête en Whole Lotta Rosie (ACDC).

De Rode Muizen zijn van alle leeftijden: van 16 tot 75 jaar. Een divers muizikaal orkestje dus.